מה לעשות?

השאלה: שלום והברכה עליכם
ישלי אבא בן 75 שניתגלתה אצלו המחלה בריאות
כמו כן אבי סובל מאלצהיימר בינוני הוא פעיל כרגע ברוך השם הולך למועדון ביום ולתפילות בבית הכנסת מנחה וערבית יש לו מטפלת זרה 24 שעות ביממה אבא גם מטופל בכדורים נגד דיכאון ומדבר על סיום החיים וכמו כן גם ניסה לפגוע בעצמו
אבא התאלמן מאימי לפני כשנה וחצי
השאלה היא האם להתחיל בטיפולים כימותרפיים אשר על פי הרופאים יפגעו באיכות חייו ?אנו ילדיו לא מגלים לו את חומרת מצבו <פצע בריאות>
מה עושים?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:38:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלה זו צריכה להתברר אחרי ידיעת כל הנתונים, יש להתייעץ לפחות עם עוד רופא חיצוני בעל שם, לקבל עוד חוות דעת. הארכת חיים היא חשובה שהרי כל יום שאדם חי בעולמנו ממלא את ייעודו, אולם השאלה היא עד כמה, ויש פעמים שכדאי לא להתערב במהלכים. ועל כן צריך לדעת עוד פרטים מעוד רופאים ורק לאחר מכן צריך לעשות את השקלול הסופי.

חג שמח