סדנת עיסוי זוגית

השאלה: שלום
אישתי רוצה שנעבור סדנת עיסוי זוגית( זוג + מדריכ/ה). המטרה היא שיפור זוגיות בעיקר אך גם לימוד בסיסי של מיומנות העיסוי השימושי שזה יותר צורך רפואי. הבעיה היא שלפי מה שבדקנו בדרך כלל מדובר במדריכה שמעבירה את הסדנה( לעיתים מדריך) והלימוד כולל חשיפה של חלק מגוף התלמיד/ה בפני המדריכ/ה ונגיעה של המדריכ/ה בגב התלמיד/ה כדי ללמד את הבן/בת הזוג השני את התנועות הנכונות.
האם אפשר ללכת לסדנה כזאת?
האם יש הבדל האם מדובר במדריך או מדריכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:43:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא נראה שיש מקום להתיר, אלא אם חלילה יש בעיות רפואיות (ממשיות) שאינן נפתרות אחרת, וגם אז צריך ייעוץ הלכתי כיצד לעשות זאת, אבל בודאי לא מתוך מטרה כללית לא מוגדרות בצורה רפואית.