עייפות איך להתמודד בדרך התורה

השאלה: שאלות על אורח חיים בריא. אשמח לתשובה חלקית או כלשהי לאחת מהשאלות

בתקופה האחרונה אני יושן הרבה יותר מדי לדעתי.
כ 8 שעות בלילה ועוד שתיים ביום ואני מבזבז תורה בגלל זה וחבל לי מזה. האם יש דרך לפי גדולי ישראל להתמודד עם עייפות וגם איך להיות בעל מרץ ופעלתנות במשך היום.

הייתי רוצה לדעת גם אם יש עיצות להרגשה פנימית טובה שתוביל לשמחה
בנוסף, הייתי רוצה כמה עיצות מחכמינו לחיים בריאים בימינו לזכרון המנעות ממחלות.

בתודה גדולה, דניאל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:53:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. שעות השינה שאתה מתאר הם באמת מרובות. עליך תחילה להבדק רפואית האם ישנה בעיה מסוימת. וכמו כן עליך לסדר סדר יום מסודר, לדעת מה אתה צריך לעשות מחר, ובמה תתעסק בכל שעות היום, אם אין לך סדר יום מסודר מראש, הרי שאין למה לקום בבוקר, אולם אם תכיר ותדע שבכל מעשה שתעשה במשך היום אתה עובד את הקב"ה הרי שכל יומך יהא מנוצל. (כמו כן כדאי לחזור וללמוד את המסילת ישרים).
ב. כדאי במקרים אלו גם לעשות מעט פעילות ספורט על מנת להניע את האיברים. ובריאות הגוף היא בסיס לבריאות הנפש.
ג. עצות להרגשה פנימית טובה הן רק שידע האדם מהי חובתו בעולמו ויקיימנה, ואז יתמלא בשמחת חיים, שהרי עושה את משימת חייו.