צדקה ע´´י שליח מצוה שנכנס לניתוח...

השאלה: שלום רב
שמעתי על כך שנותנים לחולה שנכנס לניתוח סכום כסף כדי שיתנו לצדקה לכשהניתוח יסתיים.
הרעיון הוא ששליחי מצוה אינם ניזוקים.
האם יש בזה עניין והאם יש לזה סימוכין במקורות ?
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:44:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרעיון הוא מבוסס על דברי חז"ל ששלוחי מצוה אינם ניזוקים, אולם הפירוש הפשוט הוא כאשר עושה מצוה או שלוח לצורך מצוה באותו הזמן אינם ניזוקים, אולם אם אדם קיבל ליתן צדקה בעוד מאה שנה הוא שליח מצווה כל ימי חייו, והרי איננו עוסק במצוות הצדקה, ועל כן מבחינה הלכתית זה לא מוחלט, אבל לתת צדקה זה תמיד טוב, ואפשר לתת צדקה כדי שיחיה בני או חברי, ועל כן אין צורך להשתדל בכך, אבל מי שעושה כן אין מונעין אותו שהרי בכו"א זה מרבה צדקה, ובצדקה נושע.