צום ותשישות פיזית

השאלה: שלום רב,
אשמח לתשובה מהירה(בטרם יום כיפור) בגלל דחיפותה.
אני בת 26 אם לתינוקת יונקת בלבד בת חצי שנה.
אני סובלת מהפרעת חרדה שמטופלת בכדורים(פסיכאטריים). ביומיום אני מרגישה שהטיפול יחסית מאזן אותי אבל בצום מופיעה לי תופעה של הפרעת קצב(כנראה מהחרדה) שלוקח לי כמה ימים להתאושש ממנה ולתפקד נורמלי שוב וכמובן שזה גם משפיע על ההנקה(אך על זה אני יכולה עוד להתגבר).

אני כעת בברורים רפואיים בעניין הפרעת הקצב(מה מקורה והאם היא ממשית או כתוצאה מהחרדה) וללא ספק אני רוצה בכל מאודי לצום ביום הכיפורים כתמיד אך חוששת שאתמוטט מהשפעת הצום על מצבי הפיזי-נפשי.
בט´ באב האחרון צמתי את כל הצום ולקח לי שבוע שלם להתאושש פיזית מהצום- במשך שבוע הרגשתי הפרעות קצביות בלב והייתי צריכה במקביל לתפקד-לימודים,עבודה,הנקה ושאיבות. אני מאוד חוששת מהצום הקרב.

מה עלי לעשות? האם יש כאן עניין של לשתות לשיעורים? אני רק מדגישה שהקושי העיקרי שלי הוא לא הצום עצמו אלא ההשפעות שהוא גורם לגופי לאחר שהוא מסתיים.

תודה מראש וישר כח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 12:41:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי המתואר במכתב שהצום יגרום לך קצב בלב, נראה שעליך לנוח טוב ולשתות טוב ביום רביעי (ט תשרי), בייחוד משקאות עם סוכרים. לאחר מכן ביום חמישי לנוח היטב במטה. אם במשך היום תרגישי לא טוב (סחרחורות, קצב משתנה וכו) תוכלי לשתות עד 44 סמ"ק כל 9 דקות. אין צורך בקידוש. אני מקווה שבזכות הצום ישלח לך הקב"ה ברכתו מקודש, לחזוק בגשמיות ורוחניות.