שאלה לרב בנוגע ללקיחת תרופות מסוימות

השאלה:

שלום רב

אני יוצא מנקודת הנחה שהרב שיענה לי אינו מכיר בתורת האבולוציה ועל זה נשענת שאלתי:

ישנם תרופות אשר החוקרים שיצרו אותן מכירים באבולוציה, והתרופות עצמן משתמשות בעקרונות האבולוציה לשם פעולתן (לדוגמא תרופות מאריכות חיים לחולי איידס או אפילו חיסון לשפעת הניתן מחדש כל חורף). השאלה שלי היא האם מותר לקחת תרופות אילו ,כי הרי בלקיחתן האדם מכיר בעקיפין בנכונות האבולוציה שהרי אם האבולוציה אינה מתקיימת אז גם התרופה לא תפעל?

תודה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אין כל קשר בין תורת האבולוציה ותרופות (כולל חיסון מפני שפעת). התרופה פועלת לאורך זמן, אמנם לאחר זמן נחלשת השפעתן וצריך תרופה חדשה אבל זה לא שייך כלל לאבולוציה שהיא התפתחות העולם בצורה טבעית. אין ויכוח, לכל הדעות העולם מתקדם ופועל מיום ליום, ומה שהיה אתמול איננו יעיל לגבי מה שהוא היום, וכן הלאה. על כן כולם יכולים להנות מהתרופות ללא כל חשש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי