שחזור גלגולים

השאלה: שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול- מה דעתך על שחזור גלגולים למטרות תרפוטיות, ז"א, כדי לפתור בעיות רגשיות/ דפוסי התנהגות בעייתים שקיימים בהווה כתוצאה מגלגולים קודמים.
לא משנה איך, אך ידוע לי אישית שבן אדם אחד שאני מכיר בהווה, הכרתי אותו באחד מהגילגולים הקודמים ואני מרגיש אליו כרגע חיבה עזה כתוצאה מהיכרותי איתו בגלגולים קודמים.
*האם מותר לשחזר גלגולים לפי היהדות? (האם הדבר כשר מבחינה הלכתית).
*אם כן, האם אתה חושב שהדבר יכול להועיל? האם זה מומלץ? ואם לא, מה ההסתייגויות?

תודה רבה ושבוע טוב!

אורי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 7:40:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היהדות מתעסקת בתורת החיים ולא המתים, כמו כן היא מתעסקת במציאות ולא עתידנות. על כן כל טיפול שהוא בך או במציאות שסביבתך מותרת, אבל טיפולי עתיד או עבר אסורים (בדרגות חומרא שונות). על כן אין להכנס לסוגי טיפולים אלו.