הלוואה

השאלה: שכנתי אישה מעוטת יכולת רצתה לשפץ מעט את החצר שלה היא נאלצה לקחת הלוואה מבנק אך היה חסר לה סכום של 10000 שקל היא ביקשה הלוואה ו התחייבה לשלם כל חודש 1000 שקלים אני לקחתי הלוואה מחברת האשראי אך הריבית הכוללת הינה 260 שקלים כלומר לכל 1000 שקל החזר נוסף של 25 שקל האם עכשיו לאחר שהבטחתי לה הלוואה בסכום הנ"ל אני יכול לבקש את הריבית המשולמת על ידי כי מלכתחילה כאשר היא ביקשה לא אמרתי לה זאת

התשובה

מכון משפט לעם | י"ח חשון תשפ"א 13:31

צריך לעשות היתר עסקה ביניכם אחרת זה איסור ריבית. ואם אתה אומר לה לפני שאתה נותן אין הכסף זה אפשרי על אף שלא נאמר מראש.