הפסקת עבודה בייבי סיטר

השאלה: בס"ד שלום וברכה סיכמתי בעל פה עם "בייביסיטר"(ילדה בכיתה י) שתשמור על הילדה שלי(בת 8 חודשים) למשך 3 ימים(ראשון-שלישי). הסיכום היה דרך אחיה הגדול(בן 27). התשלום היה 20 ש"ח לשעה, בין השעות 7:30-14:00, עם אפשרות להמשיך עד השעה 16:00. לאחר היום הראשון בו הילדה שלי היתה אצלה, אימי מורתי אמרה לי שהיא תשמח לשמור על הילדה שלי ביום ה-2, יצרתי קשר עם אחי הבייביסיטר, ושאלתי האם זה בסדר מבחינתה. והוספתי, שיכול להיות שבמשך היום הילדה שלי אולי תגיע אליה ואולי לא. היא ענתה שזה בסדר גמור שלא תגיע אליה, היא בכל מקרה נמצאת באותו המקום שאח שלה גר, שכן היא גם שומרת על הילדים שלו(בתשלום שלו אליה). ואכן, בכל היום ה-2 אימי מורתי שמרה על הילדה שלי, והיא לא הגיעה אל הבייביסיטר. ביום ה-3 אישתי חלתה ונשארה בבית(לא הלכה לעבודה), כתוצאה מכך הילדה נשארה איתה בבית ולא הלכה לבייביסיטר. הודעתי זאת לאח של הבייביסיטר בערך ב-8:30 בבוקר אותו היום. שאלתי היא, אח הבייביסיטר טוען שעלי לשלם לאחותו על היומיים שבהם היא היתה אמורה לעבוד עם הבת שלי, ולפחות על היום ה-3. טענתי היא שבלאו הכי אחותו נמצאת אצלו, שכן היא עובדת עם ילדיו, ובנוסף, היא בעצמה אמרה שאין לה בעיה שלא אביא את הילדה שלי אליה(הוא טוען שהיא אמרה זאת מחוסר נעימות). בנוסף, היא לא עשתה כלום, ולא נחסר ממנה כלום. מחילה על האריכות, אשמח לדעת את דעת התורה בעניין זה. אם תוכלו בבקשה לצרף מקור, אשמח מאוד. בברכה

התשובה

מכון משפט לעם | י"ב אלול תשע"ח 17:44

הבייבי סיטר נחשבת לשכירה שלך לשלושת הימים. כאשר היא התחילה את עבודתה אז חלה עליך ההתחייבות לשלם לכל שלושת הימים. רק ביום השלישי שאשתך חלתה ואז זה מעין אונס אפשר לדון לפטור. כל זה מתבאר בשולחן ערוך חו"מ סימן שלג. יש לבדוק האם היא באמת מחלה לך על החוב.