לשה"ר בתלונה על חברה

השאלה:

שלום לרב!
רציתי לדעת מה ההלכה חושבת על לשה"ר על חברה,מדובר בחברת מחשבים שגרמה נזק של זמן וכסף באי מתן שירות, ניסיתי לדבר עם הגורמים הרגילים וזה לא עזר,דרך פניה לאמצעי התקשורת זה לפעמים כן עוזר אבל אנשים אחרים יראו ולא ירצו לקנות שם (אולי בצדק...)ובכך זה גורם לחברה נזק, האם מותר לפתור כך את הבעיות שלי איתם?כמו"כ האם מותר לקרוא ביקורות כדי להמנע מאי נעימות או שזה נחשב כלשון הרע?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נדמה לי שיש אגף תלונות במועצה לצרכנות ושם השם אינו מתפרסם בציבור. לגבי עצם שאלתך הדבר אינו פשוט. ראשית, מי אמר שזהו באמת נזק ואולי אתה אינך הצודק? (בדרך כלל אדם צודק בעיני עצמו). ואף אם נאמר שאתה צודק והם אמנם הזיקו לך, מדוע מותר לך להזיק להם?

ואם תאמר אני עושה זאת על מנת להזהיר את הציבור, הרי רוב הציבור אינו קונה דוקא אצלם וא"כ יש בזה לשון הרע ללא צורך. לכן נראה לי שיש שתי דרכים לפעול בעניין באופן מותר. או תביעה משפטית בבית דין או תלונה דרך מדורי תלונות ללא הזכרת שם החברה אלא מסירתו לתחקירני מדור התלונות.