מעשר כספים

השאלה: שלום וברכה! ראיתי בתוכנת מעשרוניה שלכם מושג של 'הוצאות הפטורות ממעשר' רציתי לדעת מה זה? אלו הוצאות נכללות בזה? עד היום אני משתדל להפריש מכל ההכנסות שלי, האם יש חלק שאיני צריך להפריש? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' טבת תשע"ז 9:50

בס"ד

שלום וברכת ד'

הוצאות פטורות לדעתנו הם - מס הכנסה, בטוח לאומי. שאלו סכומים הנלקחים מאתנו בכל מקרה, ואינם מגיעים כלל לשולחננו, כשם שבשדה מעשר עני ניתן לאחר שהפרשנו את הפאה, דהיינו הפאה איננה חייבת במעשר עני, כך גם במס שמוטל בצורה מוחלטת הוא פטור ממעשר כספים. אבל לא הפקדות בקופות וכדו' שזו צורה של חסכון שאיננה מחויבת, אלא אדם עושה מרצונו.