קנייה אצל גוי ע"י מטבעות מזוייפים

השאלה:

האם מותר לקנות אצל גוי ולתת לו מטבעות מזוייפים,שכמעט אין סיכוי שיגלה זאת,וממילא לא יהיה חילול השם,כשם שאם הוא נתן יותר מדי עודף-מותר שלא להחזיר לו אם אין סיכוי שהוא יגלה זאת?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בנתינת עודף הוא עשה את הטעות ואם לא ירגיש אז אין חילול ה'. אבל במטבעות מזויפים אתה מרמה אותו וזה ודאי אסור. כמו"כ צריך לשים לב שאם הוא עובד של ישראל, כגון מוכר בשוק עבור ישראל, העודף הבלתי מוחזר הוא של ישראל. וכן במטבעות מזויפים הוא ירמה בהם את ישראל.