בעלים המתייאש מאבידה

השאלה:

במקרה בו איבדתי אבידה והמוצא הישר הכריז עליה וכמובן ידעתי את הסימנים. אני יודע שהתייאשתי ממנה כבר. האם אני חייב להודיע לו? (ולקוות שיחזיר לי לפנים משורת הדין) אם לא אעשה זאת האם זה ייחשב גזל?
אם הרב יוכל להפנות אותי למקור או לומר לי את הסברא אשמח שבעתיים.
שנה טובה ומבורכת ותודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

השאלה היא מתי האבדה הגיעה לידיו. אם האבדה הגיעה לפני שהתיאשת הוא הפך להיות שומר אבדה והיאוש אינו מועיל בה, ולכן עליו להשיבה. אך אתה יכול להקנות לו עכשיו את האבדה אם אתה מעוניין לתת לו אותה. עם זאת זכותך לא לוותר לו