גמ"ח שנסגר

השאלה:

יש לי גמ"ח להפצת דיסקים: אני מקליט שיעורים, עורך אותם, צורב אותם, מדפיס אותם, ומחלק אותם בחינם. הציוד שאני עובד אִתו, כגון מחשבים ומדפסות, נקנה מתרומות הציבור. לצערי, הגמ"ח אינו יכול להמשיך לתפקד בעקבות מחסור בתרומות, ובעקבות העובדה שגם לי כבר אין הכוחות והזמן הדרוש כדי להמשיך בהפצה. שאלתי היא: מה עליי לעשות עם הציוד שנשאר? למי הוא שייך?

התשובה

מכון משפטי ארץ | אדר ב' תשע"ד

ב'שלחן ערוך' (יו"ד סי' רנג סעי' ו) מבואר שראוי להמשיך להשתמש בכסף למטרות דומות לאלו שלמענן הוא נתרם. על כן, כדאי למצוא מי שעוסק בתחום הפצת תורה בחינם ולהעביר לו את הציוד.