התחייבות להעסיק מורה ללא קביעות

השאלה:

היום במערכת החינוך, (ואולי במסגרות אחרות) מורה שאין לו קביעות בעבודה, אם לפני סוף החודש הלועזי מאי,בשנה הראשונה לעבודתו, המורה קיבל הודעת פיטורים , אין הבית ספר מחוייב להעסיקו לשנת הלימודים הבאה.

אם אני בתור מנהל מצד אחד מסרתי מכתב פיטורים כחוק כדי לא לחייב את העמותה להעסיקו, אך מצד שני אמרתי למורה שאני מעוניין להעסיקו לשנה הבאה ובאמת רציתי, אך בסופו של דבר היו מחוייביות למורים יותר וותיקים.

האם אני מחוייב לפי ההלכה למה שהבטחתי לו? או שדי לי שעמדתי בחוק ואני לא מחוייב לאותו מורה? וכיצד ראוי לנהוג במצב זה כדי לא לפגוע במורה שפוטר?

תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כיון שאתה עובד של המערכת עשית את חובתך, אולם טעית שהתחייבת לו באופן סתמי אם לא הבהרת לו שהדבר אינו בסמכותך הבלעדית.

אם ביכולתך להעסיק אותו מה טוב, אם לא, התנצל בפניו ותשתדל לסייע לו ככל הניתן.