מונית שהוזמנה לשווא

השאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום וברכה.

לפני מספר ימים המתנתי למונית, לא עברה מונית שיכלה לקחת  אותי אז התקשרתי והזמנתי מונית. אמרתי שאני רוצה שהמונית תבאמייד (מכיון שקצת מיהרתי). המתנתי עוד כחמש דקות והגיעה מונית אחרת שיכלה לקחת אותי. במקביל עברה מונית מהתחנה שממנה הזמנתי מונית, לא ברור לי האם היא באה אלי או לאחרים שהזמינו אותה. נהג המונית מהתחנה התרעם על כך שעליתי על מונית אחרת. לדעתי חכתי זמן סביר אחרי שבקשתי מונית מייד, בכדי שאוכל לעלות על מונית אחרת. שאלתי: 1. האם נהגתי כהוגן? 2. אם לא האם יש לפצות את תחנת המוניות ואם כן באיזה סכום? תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע מה מנהג המדינה לגבי מוניות. וכדאי להרים טלפון לסדרן
בתחנה אחרת ולשאול אותו, כמה זמן צריך נוסע לחכות למונית
שהזמין. כמו כן מן הראוי לברר האם יש הבדל בין אזורים שונים.
שהרי מונית שמסתובבת במרכז עיר ולא העלתה אותך העלתה מאן
דהוא אחר, אבל אם הזמנת למקום מרוחק ההתחייבות מצדך גדולה
יותר, הן בהמתנה והן בביטול לאחר שהוא הגיע. במידה ונסעת בדרך
אחרת ואתה חייב בתשלום צריך לברר כמה ההפסד, הרי אולי לקח
באותו מקום אדם אחר ולא הפסיד כלל.