מעשר כספים ממלגה

השאלה:

הורים שקיבלו מלגה מהעירייה עבור לימודי הישיבה של בנם -צריכים להפריש מסכום המלגה מעשר? האם זה שונה כאשר מדובר במלגה ללימודים במכללה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג טבת תשע"ז 9:40

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הכסף מיועד רק למלגה (ישיבה, מכללה וכו') ובעצם ההורים לא יכולים לעשות בכסף זה דברים אחרים, א"כ אין זה מתנה רגילה, אלא תשלום ללמודים, וא"כ אין צורך במעשר כספים, העירייה יכלה להעביר את הכסף לבית הספר. אין זה דומא לדין נדוניא או מתנה שבה האדם יכול לעשות מה שהוא רוצה בכסף. אבל בנידון זה שחייבים לשלם למקום לימוד אפשר שאין כסף זה חייב במעשר כספים, ואפשר להקל להלכה כיוון שמעשר כספים מוגדר כהנהגה נכונה וחשובה אבל לא דין דאורייתא.