פתיחת חנות סמוך לחנות

השאלה:

מה ההלכה לגבי פתיחה של סופר או חנות מכולת כשכבר יש באיזור חנות אחרת. אני למדתע לפני כמה זמן בגמרא של מסכת בבא בתרא שאסור, אבל אני רואה שאנשים כל הזמן פותחים חנויות גם כשיש כבר חנויות באיזור.
זה ממש עבירה לעשות את זה? או שיש כאלה שאומרים שמותר?
תודה לך.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תלוי היכן מדובר אם בישוב קטן שפרנסתו של הראשון מתושבי המקום בלבד - אסור לשני לפתוח על ידו או באותו מקום חנות זהה, אולם אם בין כה וכה המדובר בעיר גדולה שבאים למקום לקנות אנשים שונים כאן מותר לו לפתוח כיון שאף הראשון אינו מתפרנס מאותה סביבה בלבד.