קטן שהזיק

השאלה:

הרב שלום.
מה הדין בנזק שנגרם על ידי ילד קטן? האם יש התייחסות נוספת למעט החובה של ההורים לפצות במקרה זה? ומה עם החובה של הילד לאחר שיגדל? אשמח לתשובה ולמראה מקומות.
תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מעיקר הדין ילד שאינו בר מצוה אינו חייב לשלם אם הזיק. ואף הוריו פטורים מכך.
אך מבחינה חינוכית על הילד לקחת אחריות ולשלם את הנזק או חלקו על חשבון ממתקים או צעצועים שהבטיחו לו יש מקומות בהם תקנות הציבור שהורים אחראים לנזק של ילדם כמו שבירת חלון בבי"ס וכד'. הילד לאחר שהתבגר ומבין את שהזיק ממידת חסידות לשלם .