תנאי חוזה עם שליחים בחו"ל

השאלה:

שלום,
אנחנו שליחים בבית ספר בחו"ל.בחוזה שעשינו עם בית הספר לא נאמר שום דבר לגבי השתתפות בדמי הובלת מטען לארץ בסוף השליחות. (החוזה נחתם מול ראש הישיבה וקיים בידי מנהלת הכספים) למרות זאת לאחר שנתיים של שליחות באה אלינו מנהלת הכספים שהיא אחראית על הוצאת הכספים בישיבה ושאלה אם אנחנו צריכים הובלת מטען לארץ (משפחות קודמות גם קיבלו זאת למרות שלא היה חוזה איתם בכלל)אמרנו לה שכן ואמרנו לה את המחיר היא אמרה בסדר גמור ושבית הספר ישלם.

השאלה האם אני צריך לומר לה שלא כתוב בחוזה שלנו שהם חייבים לשלם הובלה או שמא להניח שהיא יודעת את זה וזה דבר מקובל לממן דמי הובלה כמו שהיא הציעה. כמו שציינתי יש לה את החוזה שלנו והוא גם חוזה סטנדרטי כמו של כל עובדי ההוראה עם הוספות מעטות לאור מצבנו כשליחים. בכל זאת החוזה לא נחתם איתה ישירות.בקיצור האם אני יכול לקבל את ההצעה שלה כמשהו נורמטיבי שמקובל לעשות במקרה של שלחים או צריך לעורר את דעתה שהם לא חייבים לעשות את זה?

תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הערכתי שהיא יודעת מה הם תנאי החוזה וזהו מנהגה עם השליחים.