מעשר כספים לסטודנט

השאלה: שלום כבוד הרב! ב"ה התחלתי לימודים אקדמאיים השנה,בנוסף ללימודים התחלתי לעבוד 3 פעמיים בשבוע ולכן אני צריכה להפריש מעשר לתרומה. יודעת שבדר"כ נהוג לתת 10% מהמשכורת למעשר,רציתי לדעת אם ניתן לתת פחות במידה ואני משלמת על מגורים ועל חצי מסכום הלימודים. (מקבלת ב"ה משכורת של עד 2000₪ בחודש,משלמת כל חודש 750 מגורים ו5300 על הלימודים בסה"כ) תודה רבה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ח כסלו תשע"ח 9:21

ב"ה

שלום וברכה!

לא ברור ממכתבך האם רמת ההוצאות הקבועה שלך (לפני מזון וביגוד) היא 3400 ש"ח לערך (2650 שכר לימוד ו750 מגורים) או כ6000 ש"ח סה"כ, בכל מקרה ההוצאות האלו הם הרבה מעבר להכנסה שלך, לכן במקרה זה אין לך חובה להפריש מעשר כספים, אלא להשתמש בו לצרכייך הבסיסיים, ובעז"ה כשתסיימי את לימודייך ולהתפרנס באופן סדיר תפרישי אז מעשר כספים.

בכל מקרה מן הראוי לתת מעט צדקה בכל חודש.

בהצלחה בלימודים

דוד