דו"ח על שעות עבודה של מטפלת

השאלה:

אני מטפלת מדי יום באישה מבוגרת, ושכרי מגיע ממשרד הרווחה. מטעם המשרד אושרה לאישה עזרה בהיקף של ארבע שעות בכל יום, אולם היא אינה זקוקה לכל השעות הללו, ואף דוחקת בי ללכת הביתה, בטענה שנוכחותי רק מפריעה לה. הדיווח למשרד חייב לכלול ארבע שעות בכל יום, והיא אכן חותמת על כך. האם אני צריכה ליידע את המשרד על השעות שבהן אני עובדת בפועל?

התשובה

הרב אריאל בראלי |

אם את בעצמך שולחת את דוח השעות למשרד, אז הדבר בעייתי, כי זה דיווח שקרי וקבלת כסף על שעות שלא עבדת בהן. ואף כאשר האישה המבוגרת שולחת בעצמה את הדוח למשרד, עדיין קיימת בעיה של שיתוף פעולה עם דיווח שקרי, על כן אין לעבוד באופן הזה.

מסתבר שאם את נמצאת בבית האישה הזו במשך כל השעות הללו, אז אף שהיא לא מטילה עלייך משימות בחלק מהזמן ואת מובטלת, מכל מקום עצם העובדה שאת איתה בבית, זמינה לה ועומדת לשירותה, נחשב כחלק מהעבודה.