הודעה על סיום שכירות

השאלה:

שכירות ללא הסכם בכתב ובעפ, ולאחר 8 חודשים הודיע השוכר למשכיר 5 ימים לפני החודש הבא , שהוא עוזב,ועזב. האם חייב לשלם על אותו חודש, למרות שמעולם לא סכמה על דבר הודעה מוקדמת, בחוק הישראלי כתוב שעל שני הצדדים להודיע זמן סביר מראש, ולאחר בדיקה אצל עו"ד העניין נתון לפרשניות, ודעות שונות, איך על פי התורה דנים כזו שאלה, ועוד יש להוסיף, שכאשר לא היה הסכם על זה, אז גם אם החוק ככה מחייב איזה תקופה להדיע, בדיני התורה זה גרמא בעלמא, והיאך יכול לתבוע על זה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ב סיון תשע"ט 11:59

נראה לי שחייב לשלם חצי חודש למשכיר. כיון שאין אנו בסדום, ולכן כל אחד שנהנה מהעיסקה צריך לדאוג שחבירו לא יינזק ממנה. כיון שנראה שהם עובדים לפי כל חודש צריך לתת לשני זמן להתארגן ולמצוא שוכר חדש. (צריך לבדוק ביניהם שלא היה שום תנאי בעל פה).