האם יש מקום לתביעת נזיקין

השאלה: אני משפחתי שכרנו דירה מחותני. לפני 4 שנים הוא ביקש שנעזוב כי הוא רוצה למכור את הנכס תוך שנתיים. הוא אמר שכיוון שזה נכס ירושה לילדים שלו הוא יחלק את התמורה שווה בשווה בין הילדים ואנו נקבל את חלקנו - שישית. בהסתמך על דבריו התחייבנו לרכוש נכס אחר. למרות בקשותינו מהיום הראשון - הוא לא פרסם את הנכס למכירה והשכיר אותו לפני שנתיים למשפחה אחרת. כעת אני עם חוב גדול שנוצר בתוצאה מאי עמידת חותני בדבריו. בנוסף הנכס נרשם על שם בנו והוא מנהל את המכירה לכאורה, במחיר הגבוה מאוד מהעסקה האחרונה שנעשתה בשכונה עם נכס כזה. שאלתי - האם יש לי טענה עליו? האם הוא יכול לחזור בו ולהשאיר אותי עם נזק כזה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ט חשון תשפ"ב 10:01

לא כתבת בשאלתך מאין נוצר הנזק שניזוקת, האם שכרתם דירה יותר יקרה, או קנית דירה וחכית לכסף ממכירת הדירה שלא הגיע. עכ"פ אם לא היה לך הסכם כתוב וחתום עם מי שפינית את דירתו שהיתה שכורה על ידך - אין לך כל בסיס לתבוע אותו, יש לך תרעומת כלפיו אבל לא תביעת נזיקין, שכן הוא לא חייב לך מאומה, ואתה עשית הכל מרצונך. (הרי לא היה חייב להשכיר לך את דירתו.