פיצויים על פגיעה מינית

השאלה: שלום אני נמצאת בפרשת דרכים גדולה וצריכה לעשות שאלת רב. בן הדוד שלי אנס אותי מגיל 5 עד גיל 10. ההפרש בנינו הוא 6 שנים. לימים גדלתי ואני רוצה לפנות ל מגשרת שתגבש הסכם גישור בנינו שיכלול פיצויים על הנזק הנפשי שנגרם לי. יש לציין שהוא נשוי עם ילדים וגר ברוסיה. לא רוצה לפנות למשטרה כי הוא היה בן 16 ועדיין נחשב לקטין. אובחנתי בפוסט טראומה מורכבת ודיכאון כרוני ומטופלת בכדורים פסיכיאטריים האם זה יהיה נכון לדרוש ממנו פיצוי כספי ושכל אחד ילך לדרכו? אני מרגישה שהנשמה שלי לא מצליחה לשחרר מזה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג תשרי תשפ"ד 10:13

ב"ה

שלום וברכה

אני מאוד מבין את כאבך כפי שאת מעלה בשאלתך, ומבלי להתייחס למכלול הטיפול, שאיני מכיר אותו, אתייחס רק לשאלת בקשת הפיצויים עצמם. מבחינה הלכתית מותר לתבוע פיצויים, הכלל הבסיסי ביחס לפגיעה מינית הוא "כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה", פגיעה מינית משמעותה מבחינות רבות רצח של הנפש, אמנם הגוף קיים אך הפגיעה בנפש היא עמוקה וקיימת. ביחס לפגיעה באדם חז"ל קבעו מספר קריטריונים שעל הפוגע לשלם לנפגע: נזק, צער, ריפוי שבת ובושת. ובמילים אחרות- פיצויים.

לכן הלכה למעשה את יכולה בהחלט לתבוע פיצויים מהפוגע, גם יתכן שבשלב שהוא יתחיל לשלם על מעשיו, הדבר יסייע לך להשתחרר יותר ולהתקדם, אך דבר זה תלוי גם בתהליך הטיפולי שאת עוברת.

בהצלחה רבה

דוד אייגנר