ריבית ותפיסת אשראי

השאלה: שלום וברכה בחלק מהעסקים קיימת אפשרות לשלם בתשלומים ללא ריבית בכרטיס אשראי אך עם תפיסת מסגרת,וישנה אפשרות נוספת לשלם באותו מספר תשלומים עם ריבית ללא תפיסת מסגרת. האם במקרה זה יהיה מותר לשלם ריבית כיוון שתוספת התשלום אינה עבור המתנת המעות(שכן מספר התשלומים שווה) אלא בתמורה לכך שאין תפיסת מסגרת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד אב תשפ"ג 12:39

בס"ד

שלום וברכה

כשהחשבון הוא מיידי אין מושג של תפיסת מסגרת מכיוון שהחיוב חל משעת ביצוע העיסקה, וכעת אם יש רביות אין לסמוך אלא על היתר עסקא של חברות האשראי והבנקים. אם אדם משלם איננו יכול לומר שהריבית בגלל תפיסת האשראי, זה תרתי דסתרי, כך שיכול לסמוך רק על היתר עיסקא.