אכילת ירקות שבושלו ללא ניקוי

השאלה:

שלום הרב.

רציתי לשאול האם עלי להחמיר על עצמי ולהימנע מאכילת החומוס שנטחן ללא בדיקה וירקות העלים שבושלו כשספק אם היו גוש קטיף, או שלכתחילה המאכלים מותרים ואין כל מניעה לאוכלם.

לציין שמפאת המאכלים הרבים שיש ב’’ה בביתנו ההימנעות מאכילתם לא תהיה קשה כ’’כ אלא תישאר בגדר הצער.
שאלה נוספת.
כיצד עלי לבדוק תרמילי שעועית קפואים של סנפורסט?

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

במקום שנכתב שאפשר להקל, פירושו שזה לא לכתחילה אבל אפשר להקל כעיקר הדין. אולם אם הדבר יביא למתחים ולחצים בתוך הבית עדיף פעמים רבות שלום בית על פני הדורי הלכה, כאשר מעיקר הדין הדבר מותר.
תרמילי שעועית יש לבדוק בראית עין שאין בו נקבים או חורים. בד"רכ אין נגיעות.

חתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום