אכילת תותים השנה

השאלה: שמעתי שיש עניין לצחצח עם מברשת שיניים תותים.האם זה נכון? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז סיון תשע"ז 9:37

שלום

ישנה נגיעות של חרקים בתותים, והדבר משתנה משנה לשנה . היו שנים שהיו כשרויות שאמרו שיש להסיר את השכבה העליונה או לנקות עם מברשת והדבר יועיל  לנקיון.

ההוראה המעודכנת של מכון התורה והארץ לשנה זו (ניסן תשע"ז) היא שהואיל והשנה נמצאו הרבה חרקים וגם לאחר שטיפה שלישית ורביעית עדין נמצאו, לכן אין בידנו אפשרות להתיר לאכול תותים שלמים  אפילו לאחר שטיפה.

אכן מי שמכין גלידה כדומה שצריך לרסק את התותים לשם הכנת המאכל (ולאחר הריסוק כבר אין חרקים שלמים והרי הם מתבטלים בתערובת), יכול לרסקם ולאכול מהמאכלים הללו. הואיל וישנה הלכה שמותר לבטל איסור לכתחילה כאשר הפעולה לא נעשת לצורך ביטול האיסור אלא לצורך תיקון המאכל והכנתו