בדיקת חרקים באוכל שבכוונתי לטחון

השאלה:

האם דבר, שבכוונתי לרסק או לטחון, טעון בדיקה מחרקים?. לדוגמא: האם עלים כמו כוזברה ופטרוזיליה, שאנו מרסקים לסחוג, צריכים בדיקה? והאם הבדיקה צריכה להיות בקפידה כמו באכילת הירק לא מרוסק? ובדיעבד סחוג כזה אסור באכילה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

דבר הנטחן בגלל טעמו אפשר להקל ולאכול לאחר הסתכלות שטחית שאין חרקים כדין הקמח שהתירו לאכלו למרות שברור שבתבואה יש חרקים, אולם הטחינה הדקה והסתכלות כללית מועילה. אולם לעניין רסוק שהוא גס יותר, כאן צריך להקפיד שתעשה בדיקה בעלים קודם הריסוק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי