בורגול שלא נברר לפני הבישול

השאלה:

שלום וברכה!

חייל שראה שבישלו במטבח בורגול ללא שבררו אותו לפני-כן- האם מותר באכילה?
באילו דברים ניתן להקל ב"עבר ובישל"? האם יש מקום להקל יותר במטבח צבאי?

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

הבורגול בימינו הוא נגוע מעט. ועל כן יש חיוב בדיקה מדרבנן, אבל אם לא בדקו יש לקחת את שאריות הבורגול ולבדוק (מספיק לבדוק ג' כפות) ואם הכל נקי אפשר לאכול. אם אין שאריות אפשר להקל מדין עבר ובישל, בכו"א כיוון שהנגיעות היא בין הגרגירים יש לאכול מתון מתון ולראות שאין חלקיקים שחורים בבורגול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי