בירורים לגבי ניקוי חסה

השאלה:

לגבי בדיקת חסה ראיתי, לכאורה, סתירה בדברי הרב:
בתשובה "חסה וכרוב גוש קטיף" הרב כותב: "ועל כן שטיפה חזקה במים מועילה, גם המי סבון עוזרים לנקוי, אבל באמת עיקר הנקוי הוא על ידי השטיפה החזקה במים".
ואילו בתשובה "שטיפה במים ירקות ללא תולעים" הרב כותב שיש לנהוג כפי ההנחיות על האריזה (למשל בחסלט ההוראה היא להשרות במי סבון).
אולם אם עיקר הניקוי הוא במים בזרם חזק למה צריך לנהוג לפי ההנחיות על השקית?
כ"כ הרב כתב שאין בעיה להשרות את החסה במי סבון בשבת. למה אין בעיה של הריגת החרקים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אמנם כך אני אמרתי וכך היא המציאות, שחוזק השטיפה הוא המוריד, אולם מכיוון שנכתב כך על השקית אינני רוצה שיהיו כאלו וכאלו על כן לציבור הרחב אני היום מורה שיעשו כפי הכתוב על כל שקית ושקית, כדי שלא תהא תורת כל אחד בידו. ואם כתוב להשרות במי סבון יש להשרות במי סבון, שהרי כך כתבו החברות.
אין בעיית הריגת חרקים בשבת מכיוון שאין שם בודאי חרקים, אלא ספק האם יש חרקים והאם הם חיים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי