בצל חתוך

השאלה:

שלום הרב, כאשר אני מתארחת אצל ההורים כיצד עלי לנהוג לגבי מאכל שיש בתוכו בצל ואני יודעת שלא בדקו אותו ושטפו אותו עם מים. האם אני צריכה להימנע מלאכול? והאם יש הבדל בין בצל חי לבצל מבושל. אם אין אפשרות לאכול האם הבצל פוסל את כל התבשיל? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב כסלו תשע"ז 10:09

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הבצל שלם כדאי לא לאכול, אבל בבצל חתוך או מפורק גלדים גלדים, נראה שיש הרבה מקום להקל ולאכול אחר בישול. בבצל חי כדאי רק להזיח את הבצל ולא לאכלו אין לאסור את כל המאכל.