דגים טריים בחו"ל

השאלה:

אני נוסע לחו"ל ויהיה לי כנראה רק פרות ירקות ודגים טריים. מה צריך לבדוק לפני שקונים דג טרי? גם מבחינת תולעים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

לעניין דג יש לבדוק סנפיר וקשקשת, אם יש קשקשת הדג מותר באכילה.
לעניין תולעים בדג, אם זה דגי בריכות אין חשש כלל. לגבי דגים טריים ההגדרות הן כלליות, דהיינו יש סוגי דגים שאין בהם בעיות (כגון: אמנון מסין, דניס, נסיכת הנילוס, סלומון נורווגיה ועוד), ויש כאלו שיש בהם בעיות. בכל אופן אם אין ידיעה איזה סוג, כדאי להסיר את העור ולשפשף ואז אפשר לאכול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי