הכשר מהדרין או בד"ץ על ירקות תולעים

השאלה:

הבנתי מאיזה רב שאני סומכת עליו (יתכן ולא הבנתי נכון, זה גם היה מזמן), שבסלטים סגורים שמוכרים וכדו’ עם ירקות נגועים כגון חסה וכרוב, שיש עליהם כשרות רגילה יש חשש גדול שלא בדקו כראוי.

אך אם יש כשרות מהדרין או בד"צ, סימן שהירקות ללא חשש תולעים, וחשבתי שהכוונה שהם מגידולים מיוחדים. אמנם לאחרונה על סלט שהיה בד"צ ראיתי שרשום שהירקות יבול חו"ל, והרי הגידולים המיוחדים רק בארץ. מה זה אומר - שהירקות היו מגידולים רגילים אלא רק בדקו אותם היטב? והרי איך אפשר אם צריך לבדוק עלה עלה מול השמש וכו’.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש גידולים גם בחו"ל של חממות סגורות, יש בארצות קרובות ירדן, ויש בארצות אמריקה הדרומית. בכל אופן אם זה ועד כשרות מסודר ומפקח טוב, אין לך אלא לסמוך על ועד הכשרות, שאם הוא כותב שאין חרקים אין עליך חובה לבדוק, אבל אם איננו כותב בצורה מפורשת נקי מחרקים, אלא בכל מיני סגנונות שונים ומשונים, נראה שחלה חובת בדיקה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי