הקפדה על חרקים בעת ליקוטים

השאלה:

שלום וברכה,

אנו מתעתדים בעז"ה לצאת לטבע וללקט עשבי מאכל ולהכין בשטח אוכל מהם. הבעיה היא החרקים שעלולים להיות בצמחים. ולעיתים הסיום של הליקוט נעשה לעת ערב ואין אמצעים מספיק טובים לבדוק את הצמחים, וגם אם נעשה לאור יום הרי שיש לחץ להמשיך בטיול ולא להשקיע זמן רב באכילה. האם יש לכך פתרון הלכתי? האם גם בעת תרגילים בצבא ובשדאות יש דין דומה?

ישר כח ותזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין אפשרות לאכול ללא בדיקה טובה, בייחוד לא צמחים ירוקים מושכי חרקים, ועל כן אינני רואה אפשרות להקל, אלא בדברים ששותים אותם כ"תה" ונותני טעם, בהם אפשר להכניס לשקיות העשויות ממשי צפוף או בד ולאטום את השקיות הללו, ובכך להכניס במים רותחים או מרק, הדבר יתן טעם והחרקים לא יצאו. אבל לאכול אינני רואה פתרון מלבד בדיקה טובה ממי שיודע כיצד בודקים.

בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ