"ונשמרתם"- הקפדה בבריאות או כשרות?

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
מזה זמן רב אני מסתובבת עם השאלה הזו , ויכול להיות שהיא "שאלת מליון דולר" או מאוד אינדוודואלית, אך בכל זאת, ברצוני לשמוע את דעת הרב.
לאחרונה התחלתי להקפיד על תזונה בריאה יותר ויותר מתוך הבנה ותחושה שזה ממש חלק מעבודת ה’.
יש דברים שאני ממש בדילמה איתם, מה ה’ רוצה מאיתנו? שנקפיד להישמר מחומרים מזיקים (חומרי הדברה וריסוס) אך נפחית בשמירה על כשרות, או שמא להיפך?
כמו לדוגמא עם עלים ירוקים.
מצד אחד- יש את עניין הכשרות, שממש קשה עד בלתי אפשרי לבדוק ולאכול חסה, פטרוזיליה וכדומה שלא יוצרו בייצור מיוחד ללא תולעים, אך מצד שני אנחנו צורכים כמויות גדולות של זיהום מהריסוס שהעלים האלו מקבלים על מנת להיות יותר כשרים.
מה עדיף??
תודה רבה לכבוד הרב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

יש לשמור על שניהם, על ההלכה ועל הבריאות, אין זה מול זה. על כן קני רק מחברות שמקפידות טוב על חרקים ומאידך הירקות נבדקו משאריות חמרי הדברה. יש להדר בשניהם. היום ידועה חברת "חסלט" שהיא מקפידה מאד בענייני חרקים ומאידך התוצרת מסומנת שנבדה במעבדות שלא ימצאו שאריות חמרי הדברה מזיקים (יתכן שיש עוד חברות שעומדות בשני התנאים, אולם אינני מכירם).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי