חור בשקית קמח מלא

השאלה:

אנחנו קונים קמח מלא באריזות הרמטיות שנארז מיד לאחר הטחינה. מניחים בארון ולאחר שפותחים שמים במקפיא. לאחרונה גילינו שיש חור קטן באחת האריזות , זה קרה בביתנו כשבועיים עד חודש לאחר שקנינו ומאז הקפאנו את הקמח. שאלתינו, האם צריך לנפות את הקמח וכיצד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אני מבין שמדובר באריזות וואקום שנוצר בהם חור. ונראה שכדאי לנפות בנפה של 50 מ"ש, שבה החלק המלא עובר, וכמו כן לקחת חלק מהשקית (לאחר הניפוי הרגיל) ולהעבירו במתינות על שולחן לבן ולראות אם יש בו עוד חרקים, אם לא אפשר להסתמך ולהקל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי