חרקים בלבנדר

השאלה: צמח הלבנדר האם ישנה נגיעות ובעיות תולעים בצמח/פרח הלבנדר? האם ניתן להשתמש בו אחר שטיפה עם סבון והשריה ....? תודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' תמוז תשע"ו 12:08

צמח הלבנדר מושך חרקים שונים בשל היותו צמח צופני (מל' צוף) ולכן עלולים להימצא עליו, על העלים ועל הפרחים, מיני חרקים שונים. אם הכוונה להשתמש בחלקי הצמח להכנת תה ניתן לשטוף אותו היטב ולהכניס את העלים לתוך שקית העשויה מבד או אריג צפוף בדומה לשקיקי תה ואז לחלוט את העלים. שימוש בחלקי הצמח לאכילה כמות שהם עלול להיות בעייתי מאוד מבחינת חרקים גם לאחר שטיפה והשרייה במים וחומרי ניקוי.

בברכה

מוטי שומרון