ירקות ופירות אורגניים

השאלה:

הרב השיב לגבי ירקות אורגניים כי באופן עקרוני בפירות עגבניה, גזר ותפוזים אין מציאות גדולה יותר של חרקים, אבל במקומות שיש כנימות או בירקות עלים החששות גדולים יותר.

האם בירקות או פירות אחרים כתותים, ואולי גם פירות או ירקות נוספים, יש חשש גדול יותר, אם ברצוני לקנות ירקות עלים מגידול אורגני כיצד עלי להכשיר אותם, שמעתי שירקות "ללא חרקים" מכילים ריסוס מעל ומעבר לתקנים הרגילים. האם הדבר נכון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בירקות אורגניים לא מרססים בחומרי הדברה רגילים, אולם נלחמים מלחמה ביולוגית, לפעמים יש יותר חרקים עקב המלחמה הזאת, אולם אין זה דבר קבוע. בכל אופן הניקוי של הפירות ששאלת הם ככל ניקוי פירות וירקות, בתותים צריך לחתוך 1-2 ס"מ מתחת לעלי הפטוטרת, בד"כ יש שם שטח בהיר יותר, שאר התות צריך שטיפה טובה תחת מים.

לגבי ירקות ללא חרקים ושאריות חמרי הדברה, יש חברות שמקפידים בהם על שאריות חמרי הדברה ויש להם מיתוג על כך שנבדקו על ידי חברות המתמחות בשאריות חמרי הדברה (כגון חברת חסלט המיצאת לחו"ל וחייבת לעמוד בקריטריונים של חמרי הדברה), אמנם יש חברות שהם בד"כ לא מטפלים היטב כל מהלך הגידול ולכן בסוף צריכות להכניס כמויות חמרי הדברה, וממילא יש גם שאריות חמרי הדברה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי