לנקות לבד ירקות עלים

השאלה:

שלום. האם ניתן לקנות כרוב וחסה לא של חסל"ט (ודומיו) ולנקות טוב? אם כן-איך בדיוק לנקות (חומץ\מלח\סטרילי...)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

הלכתית זה אפשרי, אבל דורש הרבה מאמץ וידע, מי שלא טיפל מאודו בחרקים קשה להניח שידע לטפל בכך כיוון שאיננו מכיר את סוגי החרקים ומקום הימצאם. אמנם באופן תאורטי הדרך היא לשטוף היטב את העלה, להסיר כל נקודה או חשד לחרק, ואם יש מקום חיבור למספר עלים צריך לפרק, וכן אם יש עלים חלולים (בצל ירוק ) צריך לפתוח. לאחר הבידקה הראשונית, כדאי להשרות במים עם סבון וסטרילי. לאחר מכן לבדוק מול האור ולראות שלא נשאר דבר. זה מהות התהליך שדורש זמן וידע.

בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ