מה קורה לגבי תות שדה השנה (תשע"ח) מבחינת ניקוי חרקים ולאכול?

השאלה:

מה קורה לגבי תות שדה השנה (תשע"ח) מבחינת ניקוי חרקים ולאכול?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט ניסן תשע"ח 20:09

שלום

אלו ההנחיות שנתנו השנה תשע"ח ע"י מעבדות מכון התורה והארץ:

הנגיעות בתות שדה  גבוהה. מבדיקות המעבדה עלה שתותים שהושרו ונשטפו ג' פעמים נמצאו נקיים לאחר מכן. על כן יש להוריד את התפרחת בעוקץ עם מעט מהפרי. לאחר מכן להשרות ולשטוף את תותי השדה ג' פעמים ולאחר מכן מומלץ לעשות שפשוף קל (במברשת או ספוג) של כל תות. כמו כן מי שרוצה לאכול טחון (גלידה וכו') יכול לשטוף פעמיים ולטחון בבלנדר דק.