מיץ ירק

השאלה: שלום וברכה, האם ניתן להכין מיץ, במכונה לסחיטת פירות וירקות קשים, מירקות עלים שאינם מגידול מפוקח לעניין חרקים? המכונה טוחנת את בשר הפרי/הירק, ואז מפרידה באמצעות צנטריפוגה ומסנן דקיק, את המיץ מבשר הפרי/הירק. נקבי המסננת זעירים ביותר, וכמעט, אם בכלל, לא קורה שמתערב משהו מבשר הפרי במשקה. יצוין שבהכנת משקה נעשה שימוש בכמות גדולה של ירק לצורך מעט משקה, כך שעלות השימוש בירקות מגידול מפוקח לצורך זה, גבוהה מאוד. תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תמוז תשע"ח 10:20

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש צורך לבדוק שאמנם המיץ הנסחט עובר בנפה של 70 מ"ש ואז אין בעיה הלכתית,