מעמול שנעשה ממרח תמרים לא מהודר

השאלה:

בס"ד
שלום!

הביאו לנו מעמול (עוגיות הממולאות בממרח תמרים). הממרח הינו בהכשר רגיל ולא מהודר, מה שלכאורה אומר שתיתכן בעיית תולעים. האם לאור העובדה שמדובר במוצר אפוי מותר לאכול אותו? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הנגיעות בתמרים היא כ-10%, כך שאין רוב אלא מיעוט המצוי (לפי המשכנות יעקב) וחובת הבדיקה היא מדרבנן. במפעלים היהודים של התמרים מעבירים את התוצרת ניקוי והרחקת מזיקים (במספר אמצעים, ואפילו משתמשים בגז מסויים), כך שהכמות קטנה מאד. כמו כן, עוד עובר מעיכה וא"כ יתכן שאין חרקים שלמים.
בצרוף כל הסברות הללו אפשר לאכול את הממרח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי