מרכיב בריבה מחו"ל שעלול להיות לא כשר

השאלה:

קרובי הביאו לי מתנה מחו"ל מספר צינצנות ריבה מקומית. ככלל אני יודע שבד"כ ריבה היא בעייתית מפני שלא תמיד יש פירוט מדויק של מה שנכנס בה, ובעולם המודרני שבו יש תוספי מזון כמעט בכל מזון, קשה לדעת את מקור התוסף.

יחד עם זאת, בריבות המדוברות, הכל נראה די בסיסי. אשמח עם תוכלו לומר לי אם יש משהו ברכיבים המדוברים שעלול להיות לא כשר והאם מותר לי לאכול ריבות אלו.

ריבת פטל: פרי, סוכר, סירופ גלוקוז, חומצת לימון.
ריבת דובדבנים, כנ"ל.
ריבת אצטרובלים: מיצוי כמה סוגי עצים, אצטרובל, סוכר, חומצת לימון.

מיותר לציין, שחותמת כשרות אין על ריבה מקומית.

הרכיב היחיד שנשמע לי בעל פוטנציאל לבעייתיות הוא חומצת הלימון. ביצעתי חיפוש בגוגל, אבל בעיות הכשרות היחידות שמצאתי היא עניין הכשרות לפסח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אמנם אם היינו בטוחים שרק רכיבים אלו נמצאים אפשר היה להקל, אולם מניין לנו שאין עוד רכיבים שלא צויינו?! כגון: מעמידים ומשמרים שונים.
באופן כללי, אדם צריך להמנע מלצרוך מוצרים שאינם ידועים לו מקורותיהם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי