נגיעות בזיתים פרטיים

השאלה: שלום וברכה. מסקתי זיתים ממטע של המשפחה כדי להכין אותם לאכילה. כשהשרינו את הזיתים במים, אמי מצאה בכמות של קילו וקצת 7 תולעים שצפו . בקערה שעשיתי אצלי מצאתי רק תולעת אחת על אחד הזיתים. אשמח לדעת האם יש אפשרות לבדוק את הזיתים הללו? ואם כן, מהי? וגם, ראיתי על חלק הזיתים לאחר השרייה של כמה ימים מעין חתך בהיר ביחס לצבע הזית, האם זה קשור לתולעים או שמא זה דבר רגיל שקורה לזיתים? תודה רבה מראש, אלירז.

התשובה

מכון כושרות | כ' טבת תשע"ח 22:45

שלום וברכה

זיתים ממטע שאינו מטופל לעיתים נגועים ביותר.

לפי התיאור שלך נראה שהזיתים שעליהם אתה מדבר נגועים גם הם.

בדרך כלל קשה לזהות את הנגיעות לפני הכבישה, אך לאחריה כתמים או שריטות על גבי הזיתים עלולים בהחלט להעיד על נגיעות.

על מנת לאכול מן הזיתים עליך להתבונן לפני האכילה, ולחתוך את אלו שמופיע עליהם כתמים אלו כדי לברר האם הם נגועים.