עלי דפנה ושעועית

השאלה:

א. באריזה של עלי דפנה מיובשים שקניתי כתוב לברור לפני השימוש, אך בספר של הרב ויא ראיתי שהם נקיים ולא צריך לבדוק אותם, מה עלי לעשות?
ב. בשקית של שעועית קפואה (סנפרוסט) ג"כ כתוב שיש לברור לפני השימוש, האם גם פה צריך לעשות כך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד כח תשרי תשס"ו

קשה לי לענות על שאלה זו, אולם כלל נקוט בידינו שאם נכתב לנקות או לברור הרי שרבנות האחראית על המוצר גילתה דבר מה, וראתה צורך לחייב בדיקה, למרות שיתכן שהמידע בספרים הוא שונה, על כן בכל מקום שכתוב שצריך לברור ולנקות יש לעשות את הפעולות הנדרשות. ובייחוד בשעועית שיש בה נגיעות, בודאי שיש לברור אחד אחד.