העלי הבשור חוזר

השאלה:

לכבוד הרב יהודה הלוי עמיחי

שאלנו:
קנינו שמונה חסות של עלי הבשור בערב שביעי של פסח בכולם היו תולעים ולא מעט, שירדו רק על ידי השריה במי סבון ושטיפה. איך אומרים שרק ראוי להשרותם?

והרב השיב:
לדעתנו, יש לשטוף את כל הירקות תחת זרם מים, או כפי שכותבות החברות על השקית, לא העיתונים קובעים אלא מה שכתוב על השקית הוא המחייב, מוכרים לאדם מוצר ואומרים לו שישלים את הפעולה, ולפי מה שכתוב יש לעשות.

סליחה כבוד הרב, האם התכוונת לומר שאין לסמוך על פרסומי הרבנות?

לכבוד הרב יהודה הלוי עמיחי

שאלנו:
קנינו שמונה חסות של עלי הבשור בערב שביעי של פסח בכולם היו תולעים ולא מעט, שירדו רק על ידי השריה במי סבון ושטיפה. איך אומרים שרק ראוי להשרותם?

והרב השיב:
לדעתנו, יש לשטוף את כל הירקות תחת זרם מים, או כפי שכותבות החברות על השקית, לא העיתונים קובעים אלא מה שכתוב על השקית הוא המחייב, מוכרים לאדם מוצר ואומרים לו שישלים את הפעולה, ולפי מה שכתוב יש לעשות.

סליחה כבוד הרב, האם התכוונת לומר שאין לסמוך על פרסומי הרבנות?

לכבוד הרב יהודה הלוי עמיחי

שאלנו:
קנינו שמונה חסות של עלי הבשור בערב שביעי של פסח בכולם היו תולעים ולא מעט, שירדו רק על ידי השריה במי סבון ושטיפה. איך אומרים שרק ראוי להשרותם?

והרב השיב:
לדעתנו, יש לשטוף את כל הירקות תחת זרם מים, או כפי שכותבות החברות על השקית, לא העיתונים קובעים אלא מה שכתוב על השקית הוא המחייב, מוכרים לאדם מוצר ואומרים לו שישלים את הפעולה, ולפי מה שכתוב יש לעשות.

סליחה כבוד הרב, האם התכוונת לומר שאין לסמוך על פרסומי הרבנות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אינני אומר לסמוך או לא. מהפרסום של הרבנות אפשר לקבל מידע כללי אולם הנחיות מדוייקות יש לדעתי לבצע כפי שהחברות כותבות, מכיוון שיש דברים משתנים ויש פעמים שיש שנויים בהוראות, ועל כן נראה לי שהכיתוב המחייב כל אדם הוא רק מה שפורסם על המוצר. הרבנות הראשית נותנת לך מסגרת כללית באיזה רמה החברה נמצאת אבל לא הנחיות מפורטות. ברור שאם כתוב בהנחיות הרבנות הראשית שיש לבדוק עלה עלה כנגד האור פרושו שדין החסות הללו הוא ככל חסה שנמכרת בשוק, והרבנות בעצם פוסלת את המוצר אבל כיצד לשטוף לדעתי יש לנהוג לפי הנכתב ולא לפי פרסומים כלליים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי