עלי רוזמרין ושלום בית

השאלה:

נכתב פה באתר כי יש לבדוק עלי רוזמרין במים וסבון ולשפשף כל עלה. זה תמוה בעיני כי עלי הרוזמרין הם דקים ומחטיים, איך ניתן לשפשף כל עלה? והאם עלי רוזמרין לא ידועים כדוחים חרקים?

בנוסף לזאת, בעלי טוען כי הגזימו עם בדיקת העלים. אני מעוניינת לקנות רק עלי גוש קטיף אך בגלל הקושי לנקות אותם בקושי אוכלת חסה ופטרוזיליה וכוסברה וכדומה וזה מכעיס אותו שבגלל העבודה הקשה לנקות כל דבר במים וסבון הוא טוען שלא ניתן לחיות כך והתורה תורת חיים היא והתורה ניתנה לבני אדם, וכי כתוב בהלכה כי מה שלא נראה בעין ניתן לאכול?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. עלים שיש בהם שמנים אתריים יש בהם חרקים.
ב. נכון שמה שלא נראה בעין אין איסור לאכול, אבל בחרקים שנראים בעין רגילה אלא שאנשים לא יודעים איך לראות אותם זה לא נחשב שלא רואים אותם אלא הם חרקים האסורים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי