שטיפת חרקים בשבת

השאלה: שלום הרב. ראיתי באתר תשובה של הרב להתיר שריית עלי חסה של חסלט בשבת ואין לחשוש לנטילת נשמה, הרב בתשובתו לא התיחס לאיסור בורר (שריית כרשינין) האם יש לחשוש לאיסור זה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז טבת תשע"ח 14:41

בס"ד

שלום וברכה

התרתי שטיפה של ירקות, ובייחוד שלא באים להפריד דבר מדבר ובכך שאין ברירה אלא הסרה. האיסור בשו"ע שיט לא שייך במקרה זה, כמו כן גם שרייה שאין שני דברים דהיינו הפרדת הבוץ יוצרת כאן שני דברים מאכל ופסולת אבל שרייה מפני ריסוס איננה יוצרת שני דברים, אלא נשאר פרי נקי. אמנם בגידול רגיל (שטח פתוח) שם יש איסור של ברירה שבודאי יש שם חרקים וכן בד"כ יש גם נטילת נשמה (אם הם חיים).