שטיפת עלי נענע ובצל ירוק

השאלה:

רציתי לשאול אם כדי לנקות עלי נענע מתולעים, מספיק להשרות אותם במי סבון במשך כמה דקות ואח"כ לחזור ולשוטפם תחת ברז מים ואני שוטף אותם היטב אז האם זה מספיק? או שחייבים לקנות מגוש קטיף?
ומה לגבי בצל ירוק?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

לגבי נענע אם רוצים להשתמש בהם לתה - הדרך הטובה ביותר היא לבשל את העלים במים ולסנן את התה במסננת שיש בתוכה צמר גפן או בד כדי לסנן ולבודד את החרקים.
לגבי בצל ירוק יותר קשה למצוא את החרקים. אמנם אין איסור לאכול אותם, אך יש חובה לבדוק אותם היטב לפני האכילה. וכדי לבדוק צריך לדעת ולהכיר אלו חרקים מחפשים והיכן הם נמצאים.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן